Pi ter Peel. 

Algemeen:

Penitentiaire Inrichting Ter Peel in Evertsoord (gemeente Horst aan de Maas) is een van de drie inrichtingen in Nederland (naast Nieuwersluis en Zwolle) waar vrouwen worden gedetineerd. Het complex is een vrouwengevangenis en kan maximaal 250 vrouwelijke gedetineerden herbergen. De inrichting kent verschillende regimes, te weten een huis van bewaring (hvb), een beperkt en een zeer beperkt beveiligde inrichting (ZBBI) en een speciale afdeling waar gedetineerde moeders met hun zeer jonge kinderen kunnen verblijven (MMK).

De gebouwen werden na een verbouwing in gebruik genomen als mannengevangenis. Na een grondige aanpassing werd het in 1995 een vrouwengevangenis, en wel een zogeheten Zeer Beperkt Beveiligde Inrichting. 

Het oorspronkelijk complex omvat een voormalig klooster dat in 1976 werd opgeheven. De parochiekerk van Evertsoord bevindt zich op het terrein van de inrichting.  In het voormalige Klooster met het daaraan verbonden kerkje, is ons Bajescafé gevestigd sinds afgelopen april 2022.

 Het Bajescafé

Het Bajescafé combineert de horecaruimte binnen de kerk met een doorlopende expositie “Detentie anno 2022”, waarbij de functionaliteit van de kerk in ere is gelaten.
De expositie geeft een indruk van het leven van gedetineerden binnen de gevangenismuren, waarbij de route start middels een filmpje wat te zien is in een echte “boeven bus”.
Het Bajescafé dient als unieke werkzaal waar er verschillende horeca opleidingen gevolgd moeten worden door de gedetineerden en kunnen in deze bijzondere setting direct werken aan hun CV.
Het Bajescafe is gelegen te midden van zeer veel verschillende fiets- en wandelroutes waar u een welverdiende pauze kunt inlassen voor een heerlijke kop koffie, cappuccino gecombineerd met onze befaamde Bajeskoek of zelfs een echt Bajesbiertje!

Bajesbier! 

In opdracht van PI ter Peel worden er heerlijke biertjes gebrouwen bij Graafsch Genot in Grave. 

Er zijn drie heerlijke biertjes te krijgen bij PI ter Peel, en nu ook bij het Vergadercentrum Nieuwersluis. 

Lammertje Z, Blonde Greet en Empécé zijn de drie bieren die PI ter Peel en het Vergadercentrum Nieuwersluis in hun assortiment hebben opgenomen. Alle drie de bieren zijn te verkrijgen in het Vergadercentrum Nieuwersluis als proeverij voor thuis en natuurlijk tijdens een borrel te proeven. Vraag ons naar de mogelijkheden! 

De Biertjes:

Lammertje Z

Blonde Greet 

Empécé


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info